Amerikan matkat  

Maatalousopintomatkoja on tehty vuodesta 2006 alkaen kaksi kertaa vuodessa. Matka on kohdistunut USA:aan luoteisosiin. Kyseessä on 12 päivän retki kymmenen hengen ryhmällä ja retki sisältää erittäin runsaasti korkeatasoista maatalousohjelmaa. Tällä alueella on USA:n monipuolisin luonto, suurimmat sademäärien vaihtelut sekä kastelu ja sitä kautta erittäin laaja-alainen maataloustuotanto. USA:n luoteisosista löytyy sekä aavikkoa että sademetsää, tulivuoria, kanjoneita, vuoristoa, jne. Alueella viljellään viljaa, rehukasveja, vihanneksia, hedelmiä (mm. 80% USA omenoista), perunaa ja paljon erikoiskasveja (esim. vihannesten ja juuresten siemeniä, humalaa, minttua, jne).

 

Matkalla tutustumme alueen erikoisuuksiin kuten mm. yli 50%:a kalteviin viljelyalueisiin. Tämän kierroksen tehtyään on nähnyt suuren osan siitä, mitä USA:lla on tarjottavaa. 12 päivän aikana vierailemme 40 kohteessa, joista suuri osa on maatalouskohteita. Vierailut kattavat kaikki muut tuotantosuunnat lukuunottamatta sitrushedelmiä, sikoja ja kanoja. Jokainen matka on yksilöllinen ja matka muotoutuu ryhmän toiveiden mukaan. Ryhmän ollessa vain 10 henkilöä päästään erikoisiin vierailukohteisiin ja saadaan ammattiasiat selvitettyä viimeisen päälle. Myös liikkuminen, majoitus, ruokailut ym. sujuvat tuolla ryhmällä joustavasti ja nopeasti.

 

Matkan kustannus on noin 3300 euroa sis. kaiken ja se on noin 70% vähennyskelpoinen maatalousverotuksessa. Tämän lisäksi matka oikeuttaa reilun 500 euron ulkomaan päivärahaan. Matkojen lähdöt ovat vuosittain noin lokakuun 10. ja maaliskuun 20. päivä. Ota yhteyttä hyvissä ajoin, niin saat tietoa seuraavista vapaina olevista paikoista!

Welcome to join our agricultural tours!

Tulevat matkat
Amerikan maatalousmatkat
Perinteisesti reissut ovat startanneet noin maaliskuun 20. päivä ja lokakuun 15. päivä.  Seuraava reissu järjestetään heti,  kun se on mahdollista (koronatilanteen salliessa). Tulevalle reissulle on jo paikkavarauksia.
 
Varaa sinäkin paikkasi ajoissa!
Agricultural tours - Metsälammen laamat - USA ammattimatkat - Amerikan matkat - Maatalousmatkat - Ammattimatkat - Agriculture tours
Ruotsin ja Viron matkat
Vuosittain on tehty kesäreissu Ruotsiin tai Viroon.
Nämä lyhyet matkat on vaihtoehto nähdä maataloutta naapuri maissa.
 
Kysy lisää, jos kiinnostuit!
Agricultural tours - Metsälammen laamat - USA ammattimatkat - Amerikan matkat - Maatalousmatkat - Ammattimatkat - Agriculture tours